Opleidingsaanbod

De Lerende Praktijk biedt een aantal basistrainingen (in-company). Als zelfstandig trainer werk ik hierin regelmatig samen met andere trainers, om de beste kwaliteit te kunnen bieden. Het laten accrediteren van trainingen behoort tot de mogelijkheden.

Twee trainingen die we regelmatig geven zijn:

  • Meerzijdig partijdig handelen (2-daagse) In deze training leer je de basisbegrippen van de contextuele benadering en maak je daarmee kennis met de theorie achter de basishouding van meerzijdige partijdigheid. Je leert de vaardigheden om deze houding in de praktijk te brengen, ook in complexe situaties. Je leert ‘Een Taal Erbij’ in te zetten als visueel hulpmiddel om vanuit deze basishouding mensen te begeleiden richting constructieve, verbindende acties naar elkaar. Deze training kan op aanvraag geboden worden aan een groep van minimaal 6 deelnemers. De training is door SKJ geaccrediteerd (SKJ213216; 20.80 registerpunten).
  • Motiverende Gespreksvoering (2-daagse) In deze training leer je de basis van de motiverende gespreksvoering, zoals ontwikkeld door William Miller en Stephen Rollnick. Je leert werken vanuit de grondhouding, met de vier processen als leidraad in je gesprekken. Je oefent de basistechnieken van deze gespreksvoering en ontdekt hoe je ambivalentie kan verkennen, verandertaal kan ontlokken en hoe je iemand kan gidsen in het maken van keuzes.

Daarnaast bied ik maatwerk trainingen op het gebied van Groene GGZ en ervaringsleren in de buitenlucht. Heb je interesse in een actieve training op dit gebied in een mooie buitenomgeving? Of wil je eerst meer hierover weten? Neem dan een kijkje op www.buitenpraktijken.nl

Interesse in maatwerk voor jouw organisatie of team? Stuur een mailtje naar: info@lerendepraktijk.nl. Ik neem dan zo snel mogelijk contact met je op en we kijken vrijblijvend wat ik kan betekenen.

Overzicht van contextuele benadering